Plinten

Plinten zijn onmisbaar bij het afwerken van de vloer. Plinten beschermen het laagste gedeelte van de wand, bijvoorbeeld wanneer je stofzuigt of dweilt. Bovendien geven mooie plinten je interieur een exclusieve uitstraling. Plinten geven een extra accent aan de stijl van je woning. Hitvloeren biedt je daarom een breed assortiment in diverse stijlen en materialen. Wanneer je een laminaatvloer of een houten vloer hebt, is het van belang om rekening te houden met de naad tussen de wand en de vloer. Om zichtbare naden te voorkomen, dien je een plint met de juiste afmeting te kiezen.

Producten filteren

Waarom Hitvloeren?

Plinten belangrijk voor uw vloer?

Wanneer u een nieuwe vloer legt of laat leggen (legservice), wilt u natuurlijk dat u hier jaren van kunt genieten. Vloerdelen dienen strak en zorgvuldig te worden gelegd. Zo is het belangrijk dat vloerdelen “om en om” worden gelegd, zodat de naden in de breedte niet op dezelfde plek liggen. Dat verzwakt de vloer namelijk en oogt bovendien niet mooi.

Een houten vloer is een natuurproduct, een product dat “leeft”. Dit betekent dat de vloer uit kan zetten. Hier moet tijdens het leggen rekening mee worden gehouden. Door de vloer bij alle wanden een klein beetje ruimte te geven, biedt u deze de mogelijkheid om onder invloed van temperatuur uit te zetten en weer te krimpen. Het gaat hierbij om minimale uitzettingen die op het oog nauwelijks zichtbaar zijn. Toch kunnen er problemen ontstaan wanneer u de vloer langs de wanden niet genoeg ruimte geeft. Als u de vloer helemaal klem legt en geen ruimte geeft om uit te zetten, kan deze gaan opbollen. Dat wilt u absoluut voorkomen. Een vloer die aan de wanden niet aansluit, ziet er echter niet mooi uit. Daar zijn plinten voor bedoeld. Plinten dekken de kleine ruimte tussen vloer en wand op fraaie wijze af.

Hoge, opstaande plinten of platte plakplinten

Net als bij uw vloer heeft u ook bij plinten een ruime keuze en de mogelijkheid om te gaan voor een stijl die bij uw smaak en interieur past. Alle vloeren kunnen worden geleverd met bijpassende plinten. U heeft echter de vrije keuze. Wilt u liever een plint in een andere kleur dan uw vloer voor een fraaie afwerking met een opvallend contrast? Dat is absoluut mogelijk.

U kunt uw vloer afwerken met twee verschillende soorten plinten. Hoge, opstaande plinten zijn een stijlvolle en klassieke manier om uw vloer mee af te werken. Overigens betekent dat niet dat zij een klassieke uitstraling hebben: ze kunnen ook strak en modern zijn en tot recht komen bij elke soort vloer. Met opstaande MDF-Plinten wordt uw vloer niet alleen prachtig afgewerkt, ze beschermen ook uw wanden. Dit is handig bij bijvoorbeeld schuivende stoelen of het verschuiven van kasten. De plinten kunnen tegen een stootje. Mochten zij desondanks beschadigd raken, dan kunt u deze altijd vervangen. Opstaande plinten worden met behulp van kit aan de muur bevestigd.

Zeer bekend zijn ook de platte plinten plakplinten. Deze plinten zijn zelfklevend en plaatst u in een handomdraai. In tegenstelling tot de opstaande plinten, dekken plakplinten de ruimte tussen uw vloer en de wand op vlakke wijze af. Plakplinten zijn in zeer veel verschillende kleuren leverbaar.

Bekijk onze collectie

Het ene type is niet beter dan het andere. Waar u voor gaat, is voornamelijk afhankelijk van uw smaak. Ook budget kan een rol spelen. Plakplinten zijn over het algemeen voordeliger dan opstaande plinten.

Bekijk het assortiment plinten van Hitvloeren. Bestelt u een vloer online, dan kunt u direct de plinten van uw keuze mee bestellen. Vanzelfsprekend kunt u altijd contact met ons opnemen voor vragen en advies. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren over de plinten die het beste bij uw vloer passen. Wilt u de mogelijkheden zelf bekijken? Kom dan langs in onze showroom. Hier kunt u zowel de vloer van uw keuze als de plinten bekijken.

  • Winkelwagen is leeg.