Laminaat

Bij Hitvloeren vind je de beste kwaliteit laminaatvloeren. Laminaat is onderhoudsarm en duurzaam. Wij verkopen alleen vloeren waarvan we overtuigd zijn qua kwaliteit!

Producten filteren

Filter op prijs

Filter op kleur

Filter op dikte

Waarom Hitvloeren?

Laminaat kopen bij Hitvloeren?

Je krijgt online een mooie impressie van het laminaat dat je bij Hitvloeren kunt kopen. Laminaatvloeren zijn tegenwoordig niet meer van echt hout of steen te onderscheiden. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke dessins, maten (breed, smal of vierkant), kleuren, reliëfs en structuren.

Wat is laminaat?

Laminaat bestaat uit meerdere lagen. Een van die lagen is HDF (plaat van geperste houtvezels), een ontzettend sterke laag. De toplaag is van kunststof welke het motief van je keuze beschermt. Deze laag kan voorzien worden van een reliëf, zodat je een echte houtstructuur of oneffenheden van natuursteen voelt. Deze techniek noemen we register embossing. De toplaag is voorzien van een coating die ervoor zorgt dat je laminaatvloer water- en UV-resistent is.

Wat zijn de voordelen?

Een van de eigenschappen van laminaat is dat het oersterk is, onderhoudsvriendelijk, in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en geschikt is voor iedere ruimte. Verder gaat laminaat jarenlang mee en is het duurzaam type vloer.

Daarnaast is laminaat voordelig, zeker als je bedenkt dat de levensduur gemiddeld zo’n 25 jaar is. Tijdens deze 25 jaar blijft de vloer vormvast en behoud je het dessin waar je voor gekozen hebt.

Welke ondervloer heb je nodig voor laminaat?

Wij raden je aan onder je laminaatvloer een ondervloer te leggen. Zeker als je kiest voor kliklaminaat. Een ondervloer zorgt voor extra isolatie en het maakt dat je planken zware meubels probleemloos dragen. Maar welke ondervloer heb je precies nodig? Op de ondervloer pagina hebben we alle varianten voor je op een rijtje gezet zodat je de juiste keuze kunt maken.

Tip: weet je na het zien niet welke ondervloer je moet hebben? Neem dan even contact met ons op of vraag het aan een expert in onze showroom. We helpen je graag met het uitzoeken van de juiste ondervloer.

Voor welke kamers is het geschikt?

Laminaat is geschikt voor alle kamers in het huis. Je woonkamer, je slaapkamer, de hal, het kantoor of je keuken. Zelfs in badkamers zien we nu steeds vaker laminaat. Dit is wel laminaat die extra waterproof is gemaakt door een waterafstotende toplaag. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen plaklaminaat en kliklaminaat?

Klik- en plaklaminaat hebben beide voordelen, maar wat zijn de grootste verschillen? Kliklaminaat heeft als pluspunt dat het zelf eenvoudig te leggen is en dat je onderdelen van de vloer later makkelijk kunt vervangen. Zeker als je er vrijwel zeker van bent dat je in de komende jaren nog eens gaat verhuizen is kliklaminaat de beste keuze!

Plaklaminaat wordt zoals de naam het al aangeeft op de vloer geplakt. Dat betekent dat er geen zwevende delen zijn en dat de vloer dus minder gehorig is. De vloer ligt iets strakker dan kliklaminaat om de onderdelen letterlijk geen kant op kunnen. Heb je een egale ondervloer? Dan is plaklaminaat wellicht de beste keuze voor je. Je hebt dan geen ondervloer nodig.

Wat kost laminaat?

Al vanaf 9 euro per vierkante meter vind je laminaatvloeren in het assortiment. Dit loopt door tot vloeren van 45 euro per vierkante meter. We hebben voor ieder wat wils in elk dessin, in elke soort en in veel kleuren.

Zelf leggen of laten leggen

Door laminaat zelf te leggen spaar je kosten uit. Zelf laminaat leggen is niet heel moeilijk en zoals altijd geldt: met een goede voorbereiding en het volgen van een degelijk stappenplan lukt het altijd! Ben je van plan om je vloer niet zelf te leggen? Kies dan voor de professionele plaatsingsservice en laat je laminaatvloer leggen door onze specialisten.